ΚΑΛΩΣΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΗΜΙΤΗ


Το Αρχείο του Κωνσταντίνου Σημίτη περιλαμβάνει το πολιτικό αρχείο του πρώην πρωθυπουργού και αποτυπώνει την πορεία της πολιτικής σκέψης, των ιδεολογικών αναφορών και τη διαδρομή του προβληματισμού του για τα εθνικά, ευρωπαϊκά και διεθνή θέματα.

Περιλαμβάνει πολιτικού ενδιαφέροντος τεκμήρια με αφετηρία την δεκαετία του 1960, οπότε ο Κωνσταντίνος Σημίτης άρχισε να δραστηριοποιείται πολιτικά.

Συμβάλλει στην πληρέστερη γνώση της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας από τα προδικτατορικά χρόνια μέχρι σήμερα.

Απευθύνεται σε ερευνητές, μελετητές της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας, πολιτικούς, κοινωνιολόγους, ιστορικούς, φοιτητές, καθώς και σε απλούς ενδιαφερόμενους δικτυακούς επισκέπτες που επιθυμούν να ενημερωθούν για τη σύγχρονη πολιτική σκέψη.

Με τη διαδικασία της δωρεάς, το Αποθετήριο του Ιδρύματος Κωνσταντίνου Σημίτη εμπλουτίστηκε με υλικό από τα χρόνια της πολιτικής ζωής και θητείας στενών συνεργατών του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Στο χώρο του Ιδρύματος φιλοξενούνται πλέον τα αρχεία των Νίκου Θέμελη, Γεώργιου Παπαδημητρίου, Σωκράτη Κοσμίδη, Δημήτρη Παπούλια και Παναγιώτη Κ. Ιωακειμίδη.


Το πρόγραμμα ψηφιοποίησης του αρχείου είναι μια δυναμική διαδικασία που συντελείται καθημερινά, καθώς το αποθετήριο εμπλουτίζεται διαρκώς με νέο υλικό. Ως εκ τούτου, μια ενδεχόμενη αδυναμία πρόσβασης σε τεκμήρια είναι περιστασιακή και θα αποκατασταθεί σταδιακά με την ολοκλήρωση του προγράμματος